Παράθυρο αναθεώρησης των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 11:22
UPD:11:29
SOOC/Alexandros Michailidis

Ο διευθυντήε του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν

Διατεθειμένο να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα, αν αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξο, εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα δηλώσεις του διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος, Πολ Τόμσεν, στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

«Εάν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για το 2016, θα τα εξετάσουμε και θα αλλάξουμε την πρόγνωσή μας, εφόσον αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη» ανέφερε ενδεικτικά, το κορυφαίο στέλεχος του Ταμείου.

Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ, όπως αποτυπώθηκαν στην πρόσφατη έκθεσή του για την Ελλάδα, πυροδότησαν κύμα αντιδράσεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ε.Ε., καθώς θεωρήθηκαν υπερβολικά απαισιόδοξες.

Κριτική ασκήθηκε κυρίως, για το γεγονός που δεν λαμβάνουν υπόψη την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων τόσο για το 2015, όσο και για το 2016.

«Τα ΔΝΤ εξέδωσε μια ιδιαίτερα απαισιόδοξη πρόγνωση για την ανάπτυξη της οικονομίας και τα δημόσια οικονομικά» είχε υποστηρίξει εκ μέρους της Κομισιόν, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στη Handelsblatt, θέτοντας εν αμφιβόλω της εκτιμήσεις του Ταμείου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα