Mitsubishi Tokyo Financial: Συμφωνία 29 δισ. δολ. για την εξαγορά της UFJ

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 10:58

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της UFJ Holdings Inc., αντί του ποσού των 3,08 τρισ. γιέν (29 δισ. δολ. ΗΠΑ), σε μετοχές, έκλεισε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc., δημιουργώντας της μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων.

Οι μέτοχοι της UFJ, θα εισπράξουν 0,62 μετοχές, της συγχωνευμένης πλέον τράπεζα, για κάθε μία μετοχή, που κατέχουν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των τραπεζών, που έγινε σήμερα στο Τόκυο. Η εμπορική συναλλαγή, ανεβάζει την αξία των μετοχών της UFJ, που εδρεύει στην Οσάκα, στα 597.060 γιέν ανά μετοχή, 3,1% υψηλότερα από τη σημερινή τιμή κλεισίματος.

Οι δύο τράπεζες στις 31 Δεκεμβρίου είχαν συνολικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,9 τρισ. δολ. ΗΠΑ, περισσότερα απ'ό,τι έχει η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, Citigroup Inc. Το να δώσουν στους επενδυτές χρηματιστηριακή αξία τρεις φορές υψηλότερη από την αντίστοιχη της Citigroup, οι δύο τράπεζες, ενδέχεται να προχωρήσουν στη μείωση του κόστους, καθαρή επιχειρηματική στρατηγική, μειώνοντας τα επισφαλή δάνεια της UFJ, τα υψηλότερα στην Ιαπωνία.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε την ουσιαστική οικονομική κατάσταση της UFJ», ανέφερερ ο Scott McGlashan, ο οποίος διαχειρίζεται 2 δισ. δολ. σε μετοχές με την J O Hambro Capital Management Ltd., στο Λονδίνο.

Ο πρόεδρος της Mitsubishi Tokyo, Nobuo Kuroyanagi, 63 ετών, είπε, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το σχέδιο συγχώνευσης των δύο τραπεζών τον περασμένο Ιούλιο, ότι η εμπορική συναλλαγή έχει στόχο την αύξηση των κερδών και την κατάταξη της νέας τράπεζας στις πέντε μεγαλύτερες στο κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Οι δύο τράπεζες, σχεδιάζουν να μειώσουν το προσωπικό τους κατά 6.000 εργαζομένους και να κλείσουν 300 υποκαταστήματα μετά τη συγχώνευση, εξοικονομώντας 240 δισ. γιέν μέχρι τον Μάρτιο του 2009, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Mitsubishi Tokyo προβλέπει, ότι τα καθαρά κέρδη για τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, θα ανέλθουν σε 340 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα