Μπαλλής Χημικά: Εξαγορά της εμπορικής δραστηριότητας της Σ&Δ Παλαιολόγου

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 13:20

Σε συμφωνία για την εξαγορά του συνόλου του μηχανολογικού εξοπλισμού και του συνόλου της εμπορικής δραστηριότητας της Σ. & Δ. Παλαιολόγου Ο.Ε. προέβη η Μπαλλής Χημικά ΑΕΒΕ στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου που κατέθεσε στο Χ.Α. κατά την εισαγωγή της στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης, η κίνηση αυτή πραγματοποιείται, για να αντιμετωπίσει η εταιρεία τη φθίνουσα πορεία του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, κλάδος στον οποίο απευθύνονται κυρίως τα προϊόντα της. Για τον παραπάνω λόγο αποφασίστηκε η περαιτέρω δραστηριοποίηση σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους.

Να αναφερθεί ότι για τη χρήση του 2004 η Μπαλλής Χημικά Α.Ε.Β.Ε. προβλέπει κύκλο εργασιών στα ίδια επίπεδα με αυτόν του 2003. Αυτό οφείλεται στο ότι το 2004 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

Η Σ. & Δ. Παλαιολόγου Ο.Ε. δραστηριοποιείται στην παραγωγή, συσκευασία και διάθεση απορρυπαντικών και καθαριστικών για βιομηχανική και καταναλωτική χρήση. Η παραγωγή αυτή αφορά τόσο ιδιόκτητα σήματα Depal, Brand, Fres και Flare όσο και προϊόντα private label τρίτων (Μασούτης, Μετρό, Παπαέλληνας, Κουτσοδήμος, Χαρτοποιεία Θράκης).

Για το 2004 η Σ. & Δ. Παλαιολόγου Ο.Ε. εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών της θα ανέλθει σε ένα εκατομμύριο ευρώ και μικτό περιθώριο κέρδους 25%. Η διάθεση των προϊόντων της Σ. & Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Ο.Ε. γίνεται σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και σε βαλκανικές χώρες.

Με την εξαγορά του εξοπλισμού της Σ. & Δ. Παλαιολόγου Ο.Ε. (μεταξύ άλλων, μονάδες συσκευασίας μικρής και μεγάλης) και με τον ήδη υπάρχοντα μηχανολογικό εξοπλισμό, επιτυγχάνεται καθετοποίηση παραγωγής.

Με τον τρόπο αυτό η Μπαλλής Χημικά Α.Ε.Β.Ε. μπορεί πλέον να παράγει απευθείας τελικά προϊόντα, σε μικρές συσκευασίες, για καταναλωτική χρήση.

Τέλος, όσον αφορά την ανέγερση επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Μπαλλής Χημικά που ήταν μέρος του επενδυτικού σχεδίου, ολοκληρώθηκε η έκδοση των απαραίτητων αδειών και οι εργασίες κατασκευής έχουν ήδη ξεκινήσει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα