Σιούφας: Συγκυριακή η αύξηση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 13:57

Η αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού τον Ιανουάριο στο 4% είναι απλώς συγκυριακή και οφείλεται στη μετάθεση της έναρξης των εκπτώσεων από τον Ιανουάριο του 2005 στο Φεβρουάριο 2005, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

«Αν δεν υπήρχε αυτός ο συγκυριακός λόγος, ο ετήσιος πληθωρισμός θα διαμορφωνόταν τον Ιανουάριο 2005 σε επίπεδα (2,9%) σαφώς χαμηλότερα της τετραετίας», υπογράμμισε ο κ. Σιούφας.

Ο πληθωρισμός της περιόδου Μαρτίου 2004 - Ιανουαρίου 2005 παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας, πρόσθεσε ο υπουργός ο οποίος τόνισε ότι «παρά την ιλιγγιώδη αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και τις γνωστές προβλέψεις για “ολυμπιακή ακρίβεια” και κύμα ανατιμήσεων, επιτύχαμε να ελέγξουμε και να συγκρατήσουμε τις συνέπειες στην αγορά και στις τιμές».

Οι ευνοϊκές αυτές εξελίξεις, όπως δήλωσε ο κ. Σιούφας, οφείλονται στη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης με όλους τους φορείς της αγοράς, οι οποίοι έδειξαν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση, στην απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων, τους συνεχείς ελέγχους και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα