Μοσκοβισί: Οικοδομούμε ένα «success story» στην Ελλάδα

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Επίτροπος
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 12:18
UPD:14:04
Alexandros Michailidis / SOOC/Alexandros Michailidis

O Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί

Οι επιδόσεις της Ελλάδας ξεπέρασαν τις προσδοκίες του προγράμματος, ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, με αφορμή τη δημοσίευση των χειμερινών προβλέψεων της Κομισιόν.

«Η Ελλάδα επέστρεψε στην ανάπτυξη το 2016, με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι αναμέναμε» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρόσθεσε πως για την επόμενη διετία, περιμένουμε ανάπτυξη 2,7% και 3,1%.

«Οι καλές δημοσιονομικές επιδόσεις εξαρτώνται από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος βοήθειας» συνέχισε ο κ. Μοσκοβισί και επανέλαβε ότι «εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», στη βάση των σωστών αριθμών.

Ο ίδιος ανακοίνωσε παράλληλα, ότι την Τετάρτη θα επισκεφτεί την Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με στόχο να «βοηθήσει στην προώθηση της κατάστασης».

Αφήνοντας αιχμές για την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, ανέφερε ότι «τις μελλοντικές αποφάσεις δεν θα τις βασίσουμε σε παλαιότερα στοιχεία, αλλά σ’ αυτά που έχουμε εδώ».

«Πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ήδη έχουν γίνει πολλά και τα αποτελέσματα φέρνουν καρπούς» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Κατά τον κ. Μοσκοβισί, οι εταίροι της Ελλάδας θα πράξουν αναλόγως και είμαστε αφοσιωμένοι στην ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Έχουμε εντατικές επαφές και αυτό δεν το κρύβουμε» έσπευσε να προσθέσει.

«Οικοδομούμε κάτι που θα το ονόμαζα “success story” και επομένως, δεν μπορούμε να προσθέσουμε μία νέα κρίση» κατέληξε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα