Μικτή εικόνα και σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 19:01

ΜΙΚΤΕΣ τάσεις επικράτησαν και σήμερα στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Σε γενικές γραμμές το κλίμα ήταν νευρικό εν μέσω αβεβαιότητας για τις μελλοντικές κινήσεις της Fed στο θέμα των επιτοκίων.

Προβληματισμό προκάλεσε επίσης η ανακοίνωση ότι τον Ιανουάριο η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα σημείωσε τη μικρότερη αύξηση των τελευταίων τριών ετών. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά 8,9% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 14,4% το Δεκέμβριο.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 5.057,2 μονάδες.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.029,02 μονάδες με κέρδη 0,59% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.359,47 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,23%.

Η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών του μαύρου χρυσού διατήρησε ζωηρό το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών. Σημειώνεται ότι η τιμή του αργού έχει αναρριχηθεί στα 48,25 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο κατά 1,49%. Ο τίτλος της γαλλικής Total ενισχύθηκε κατά 1,38% διευρύνοντας τα χθεσινά της κέρδη.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές φαρμακευτικών εταιρειών επωφελούμενες από την καλή πορεία ομοειδών μετοχών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αντιθέτως, πιέσεις ασκήθηκαν σε μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας λόγω της σημαντικής χθεσινής πτώσης του Nasdaq. Αρνητικά επηρέασε τις εν λόγω μετοχές και η είδηση ότι οι παραγγελίες για εξοπλισμό κατασκευής ημιαγωγών μειώθηκαν για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο στη Βόρειο Αμερική.

Η μετοχή της γαλλο-ιταλικής εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics απώλεσε 1,23%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα