Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 16:51
UPD:20:49
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βρυξέλλες,

Του Νίκου Μπέλλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σε αίθουσα του Συμβουλίου της Ε.Ε., η συνάντηση των αξιωματούχων της Ευρωζώνης με την ελληνική κυβέρνηση με στόχο να τεθούν οι βάσεις για το «ξεμπλοκάρισμα» της δεύτερης αξιολόγησης. Δεν αναμένονται σήμερα αποφάσεις.

Στη συνάντηση που γίνεται υπό το συντονισμό του προέδρου του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, μετέχουν ο Κλάους Ρέγκλινγκ (επικεφαλής ΕΜΣ), Μπενουά Κερέ (Εκτελεστικό μέλος ΕΚΤ), Μάρκο Μπούτι (Γενικός Διευθυντής Κομισιόν), καθώς επίσης οι επικεφαλής των θεσμών στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης και ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας (EWG) του Εurogroup, Τόμας Βίζερ.

Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή η κυβέρνηση προσέρχεται στις συζητήσεις με τις γνωστές της θέσεις με βασικό διαπραγματευτικό ατού τις πολύ καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2016 και τον πρώτο μήνα του 2017.

Η ίδια πηγή θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η λύση αναζητείται σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, διευκρίνισε ότι σήμερα δεν αναμένεται συμφωνία, ωστόσο ο στόχος είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα