Αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης της Δάιος Πλαστικά

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2005 11:32

Την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Δάιος Πλαστικά ΑΒΕΕ από σήμερα, 21-2-2005, αποφάσισε ο πρόεδρος του δ.σ. του ΧΑ Σπύρος Καπράλος.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου, για την απόφαση αυτή ο κ. Καπράλος «έλαβε υπόψη απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που αφορά στην “ικανοποίηση του κριτηρίου ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού σχετικά με τον τρόπο απόκτησης του ακινήτου από την εταιρεία, καθώς και σχετικό πληροφοριακό σημείωμα που εξέδωσε η εταιρεία και κυκλοφορεί από σήμερα για την προσθήκη του ξενοδοχειακού κλάδου στις δραστηριότητές της».

Στο πληροφοριακό σημείωμα της εταιρείας, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Χ.Α., η Δάιος επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η εταιρία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στον βιομηχανικό κλάδο ως κύρια δραστηριότητα. Παράλληλα επενδύει και στον ξενοδοχειακό κλάδο, αξιοποιώντας με τον τρόπο αυτό την πρόσφατη επένδυσή της σε ακίνητο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του καταστατικού της εταιρίας, όπως διαμορφώθηκε με την υπ’αριθ. 1/ 2005 απόφασης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την 19η Ιανουαρίου 2005, μεταξύ άλλων σκοπός της εταιρίας είναι « Η οικονομική εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων πάσης φύσεως και κατηγορίας καθώς και μονάδων ή καταστημάτων εστίασης ή διασκέδασης. Προς επιδίωξη του ανωτέρω σκοπού η εταιρία μπορεί « να αγοράζει , ιδρύει, μισθώνει, πωλεί ξενοδοχειακές μονάδες πάσης φύσεως καθώς και μονάδες ή καταστήματα εστίασης ή διασκέδασης.

Στο πλαίσιο που τίθεται από τη νέα διατύπωση του καταστατικού της, και μετά από έρευνα των τάσεων της αγοράς στο χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της θεσσαλονίκης , η εταιρία προτίθεται να ιδρύσει ξενοδοχειακή μονάδα η οποία θα λειτουργεί ως υποκατάστημα με έδρα Θεσσαλονίκη επί των οδών Λεωρόφου Νίκης – Χρυσοστόμου Σμύρνης, με στόχο την προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου πελατών.

Η έναρξη λειτουργίας της μονάδας αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2005

Ο κύκλος εργασιών από την εκμετάλλευση της ξενοδοχειακής μονάδας αναμένεται να ανέρχεται σε ετήσια βάση στο ποσόν των 5.000.000 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας την 19/7/2004 αποφάσισε την αγορά οικοπέδου με του επ αυτού ακινήτου, επι των οδών Λεωφόρου Νίκης-Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη από την εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ ( το συμβόλαιο συντάχθηκε την 23/7/2004) συνολικής επιφάνειας 4746 τ.μ. με σκοπό την εμπορική του εκμετάλλευση, η μορφή της οποίας θα επιλέγονταν μετά από σχετική μελέτη της τοπικής αγοράς.

Το κόστος κτήσης του εν λόγω ακινήτου ανήλθε σε 13,25 εκ.ευρώ και θα καταβληθεί τμηματικά ως εξής: α) ποσό 3,25 εκ.ευρώ την 30/8/2005 β) ποσό 5 εκ.ευρώ την 30/8/2006 γ) ποσό 5 εκ.ευρώ την 30/8/2007 .

Η ιδιοκτήτρια εταιρία σκοπό είχε την πώληση τμηματικά αυτοτελών και διαιρημένων χώρων αυτού του ακινήτου ( με μορφή διαμερισμάτων ) με σαφή διαχωρισμό τα οποία πωλούνται για συνήθη εμπορική εκμετάλλευση.

Ταυτόχρονα με την αγορά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αστέριος Δάιος απέκτησε την 23/7/2004 από την εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ δύο καταστήματα που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη στο κτίριο επι των οδών Λεωφόρου Νίκης-Χρυσοστόμου Σμύρνης συνολικού εμβαδού 350,50 τ.μ. έναντι τιμήματος 1,75 εκ.ευρώ

Κατά τον χρόνο αυτό ( Ιούλιος 2004) λαμβάνοντας υπόψη την αναφερόμενη εμπορική χρήση ( δεν είχε εξεταστεί τότε η ξενοδοχειακή εκμετάλλευση) δεν κρίθηκε σκόπιμη η εξέταση της απόκτησης και των καταστημάτων καθώς θα αφορούσαν μία αυτόνομη επιχειρηματική δραστηριότητα στην οποία η εταιρία δεν επιθυμούσε να δραστηριοποιηθεί, σε αντίθεση με τον κ. Αστέριο Δάιο, ο οποίος ενεργώντας ως φυσικό πρόσωπο έκρινε συμφέρουσα την αγορά των σχετικών καταστημάτων.

Μετά από μελέτη των δεδομένων της ξενοδοχειακής αγοράς στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις εναλλακτικές δυνατότητες χρήσης του κτιρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ αποφάσισε τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στον ξενοδοχειακό κλάδο με αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα και από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 19.1.2005, η οποία αποφάσισε και την τροποποίηση του σχετικού άρθρου ( περι του σκοπού ) του καταστατικού της εταιρείας.

Μετά την εξέλιξη αυτή κατέστη ιδιαιτέρως σκόπιμη έως αναγκαία η απόκτηση από την εταιρεία μας και των καταστημάτων κυριότητας κ. Α.Δάιου, ώστε το κτίριο να τεθεί υπό ενιαία πλέον διαχείριση και να αφιερωθεί συνολικά στο σκοπό της λειτουργίας και εκμετάλλευσης της ξενοδοχειακής μονάδας.

Η Γενική Συνέλευση που έγινε της 19.01.2005 ενέκρινε καταρχήν την αγορά των καταστημάτων και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αγορά αυτή. Όμως μετά από σχετική δήλωση του κ. Αστερίου Δάιου ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει η συναλλαγή της πώλησης, η δυνατότητα αυτή δεν υφίσταται.

Το Δ.Σ. σε συνεδρίασή του της 15.02.05 , αφού εξέτασε διεξοδικά τις δυνατότητες ενσωμάτωσης των καταστημάτων με γνώμονα την ενίσχυση της μακροχρόνιας οικονομικής αξίας της εταιρίας και την προάσπιση του γενικού εταιρικού συμφέροντος και με δεδομένη την επιθυμία του κ. Αστερίου Δάιου να μην προχωρήσει στην συγκεκριμένη συναλλαγή της πώλησης , αλλά να παραχωρήσει τη χρήση των συγκεκριμένων χώρων προς την εταιρία ( σχετική ανακοίνωση της εταιρίας της 16.02.2005 ) αποφάσισε να προτείνει τη σύναψη σύμβασης χρησιδανείου .

Σύμβαση χρησιδανείου είναι μία σύμβαση κατά την οποία το ένα μέρος παραχωρεί στο άλλο τη χρήση ενός πράγματος χωρίς αντάλλαγμα.

Το Δ.Σ. θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουνίου τρέχοντος έτους την ανωτέρω διευθέτηση .

Η παραχώρηση θα είναι χωρίς αντάλλαγμα και θα ισχύσει για χρονικό διάστημα που θα συναρτάται με τις ανάγκες ολοκλήρωσης και αδειοδότησης του Έργου ( κατά τις εκτιμήσεις της εταιρίας έως το Σεπτέμβριο του 2005) . Στη συνέχεια θα υπάρξει νέα διευθέτηση, ανάλογα με τις απαιτήσεις του βασικού μετόχου κ. Αστερίου Δάιου για την αξιοποίηση των συγκεκριμένων χώρων. Σε κάθε περίπτωση τόσο η εταιρία όσο και ο βασικός μέτοχος δεσμεύονται ότι η όποια διευθέτηση δεν θα θίγει την συνέχιση της λειτουργίας ξενοδοχειακής μονάδας ως ενιαίου συνόλου. Συγκεκριμένα εάν επιλεγεί ως λύση η ενοικίαση των καταστημάτων προς την εταιρία, αυτό θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς. Εάν επιλεγεί η πώληση των καταστημάτων προς την εταιρία θα προηγηθεί της όποιας απόφασης για το τίμημα, η εκτίμηση της αξίας των καταστημάτων από δύο ανεξάρτητους οίκους. Τέλος εάν τα καταστήματα πωληθούν σε τρίτο πρόσωπο, στην σύμβαση πώλησης θα προβλέπεται όρος για την συνέχιση της δυνατότητας χρήσης αυτών από την εταιρία. Οι ακριβείς όροι της συμφωνίας, ως προς τον καθορισμό της διάρκειας, την πληρωμή ενδεχόμενων εξόδων, τις δυνατότητες των μερών για καταγγελία κλπ. θα καθοριστούν προ της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, προκειμένου να τεθούν υπόψη των μετόχων για την έγκρισή τους.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αστέριος Δάιος έχει γνωστοποιήσει εγγράφως την εταιρία ότι α) Παραχωρεί ως φυσικό πρόσωπο τα καταστήματα ιδιοκτησίας του στην εταιρία χωρίς αντάλλαγμα β) στην προσεχή Γενική Συνέλευση θα ψηφίσει υπέρ της σύναψης σύμβασης χρησιδανείου ως μέτοχος ποσοστού 77,77 % της ΔΑΪΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΑΙΟΣ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα