Σόιμπλε: Μεταρρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα, αλλιώς Grexit

«Κούρεμα» χρέους μόνο εκτός Ευρωζώνης
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 23:10
UPD:09/02/2017 11:50
REUTERS/STEFANIE LOOS

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα (φωτ. αρχείου).

Μήνυμα προς την Ελλάδα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική, αλλιώς «δεν θα μπορέσει να παραμείνει στην Ευρωζώνη», έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ σημείωσε πως μόνο εκτός Ευρωζώνης θα υπήρχε η δυνατότητα «κουρέματος» του χρέους.

Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο ARD την Τετάρτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα εφόσον τηρήσει τους κανόνες. Κάλεσε επιπλέον τους πιστωτές να συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, για να γίνει η χώρα ανταγωνιστική.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα. Σε ό,τι αφορά το κούρεμά του παρέπεμψε στις ευρωπαϊκές συμφωνίες που δεν προβλέπουν μια τέτοια δυνατότητα.

«Καμιά χώρα της Ευρωζώνης δεν επιτρέπεται να εγγυάται για μια άλλη, σε ένα ενδεχόμενο κούρεμα θα πρέπει η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη» τόνισε προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που αποτύχουν οι μεταρρυθμίσεις υπάρχει και το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος, «κάτι που είναι υπόθεση της Ελλάδας».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα