Πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας στις μεταφορές

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2005 20:48

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης υπέγραψε το μεσημέρι από κοινού με τον Βούλγαρο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης Νικολάι Βασίλεφ, πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο χωρών για τη βελτίωση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Συμφωνήθηκε:

1. Η άμεση δρομολόγηση ενός σύγχρονου τρένου υψηλών ανέσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Σόφιας, που θα μειώνει το χρόνο σε 5.30 ώρες από 7.40 ώρες σήμερα.

2. Η αναβάθμιση της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ Θεσσαλονίκης - Σόφιας μέχρι το 2011, καθιστώντας εφικτούς χρόνους διαδρομής της τάξης των 3,5 ωρών.

3. Η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα του Lom στο Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έως το 2013, με στόχο την ανάπτυξη σύγχρονων συνδυασμένων μεταφορών με την κεντρική Ευρώπη.

4. Η ολοκλήρωση της κατασκευής μέχρι το 2013, ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου μεταξύ Θεσσαλονίκης -Σόφιας που αποτελεί έργο προτεραιότητας των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών.

5. Η λήψη συγκεκριμένων διοικητικών μέτρων για τη μείωση του χρόνου αναμονής των διασυνοριακών διελεύσεων.

6. Η άμεση ενίσχυση του προσωπικού των ελληνικών τελωνείων στον Προμαχώνα με επιπλέον άτομα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων.

7. Η λειτουργία μέσα στον Ιούνιο του 2005, της νέας συνοριακής διάβασης Δράμα - Εξοχή - Ilinden - Goce Delchev με στόχο την αποσυμφόρηση της κίνησης από τις υπόλοιπες συνοριακές διελεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα