Vodafone K.K.: Ανάπτυξη και όχι πώληση επιδιώκει στην Ιαπωνία

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2005 08:45

ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ των υπηρεσιών τρίτης γενιάς, θα χρησιμοποιήσει στην Ιαπωνία, η Vodafone Group Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, από πλευράς πωλήσεων, προκειμένου να διατηρήσει την πρώτη θέση από τους ανταγωνιστές της, σε αγορές λιγότερο εξελιγμένες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας στη χώρα, Shiro Tsuda.

«Η Ιαπωνία βρίσκεται πολύ μπροστά την τεχνολογία τρίτης γενιάς», είπε ο Tsuda, 59 ετών, πρόεδρος της Vodafone K.K., στις 18 Φεβρουαρίου, σε συνέντευξή του. Ο ίδιος ανέφερε, ότι ο επικεφαλής του ομίλου, Arun Sarin, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα το Τόκυο για διήμερη σύσκεψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου, θέλει η εταιρεία να βρίσκεται σε αυτήν την αγορά για 10, 20, 30 χρόνια».

Τα σχόλια του Tsuda, έγιναν μετά τα αντίστοιχα οικονομικών αναλυτών, συμπεριλαμβανομένου του Hitoshi Hayakawa, της Credit Suisse First Boston και του Gerhard Fasol, της Eurotechnology-Japan, στο Τόκυο, οι οποίοι είπαν, ότι η Vodafone, ενδέχεται να πουλήσει τις δραστηριότητές της στην Ιαπωνία, όπου οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 14% το εννεάμηνο, μέχρι και τον Δεκέμβριο. Η Vodafone K.K., είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία, μετά την NTT DoCoMo Inc. και την KDDI Corp. και ελέγχει λιγότερο του 2% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας, τρίτης γενιάς.

Η Ιαπωνία, αποτελούσε περίπου το 17% της παγκόσμιας αγοράς, συνολικού ύψους 133 εκατ. κινητών τηλεφώνων τρίτης γενιάς, τον Σεπτέμβριο του 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία της Telecommunications Carriers Association. Η Vodafone K.K., άρχισε να παρέχει υπηρεσίες 3G, που επιτρέπουν στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να κάνουν συνεδριάσεις μέσω βίντεο και να βλέπουν έργα, τον Φεβρουάριο του 2002, πολύ πιο νωρίς, περίπου ένα χρόνο, απ'ό,τι έκανε η μητρική της εταιρεία στην Αγγλία.

Στις 26 Ιανουαρίου, η Vodafone K.K., ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της μειώθηκαν το εννεάμηνο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, στο 1,103 τρισ. γιέν (10,6 δισ. δολ. ΗΠΑ), μετά την πώληση των δραστηριοτήτων της στις κλασσικές τηλεπικοινωνίες, ενώ υστέρησε των ιαπωνικών ανταγωνιστριών της, στο να παράσχει υπηρεσίες τρίτης γενιάς.

Τα λειτουργικά κέρδη του τμήματος ή οι πωλήσεις της, μείον το κόστος των αγαθών, που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, υποχώρησαν στα 87,5 δισ. γιέν το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2004, από 125,3 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, καθώς μειώθηκε η αύξηση των χρηστών.

Οι μετοχές της Vodafone K.K., οι οποίες κατά περίπου 98% ανήκουν στην μητρική της εταιρεία στη Βρετανία, υποχώρησαν 2,1% το τελευταίο εξάμηνο και η εταιρεία απώλεσε μερίδιο αγοράς. Οι μετοχές της χθες, σημείωσαν απώλειες 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα