Μάλοχ: Ισχυρότερες αυτή τη φορά οι πιθανότητες να εγκαταλείψει η Ελλάδα από μόνη της το ευρώ

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 00:57
UPD:00:58
wndbooks.wnd.com

Ο κ. Μάλοχ υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, πριν από περίπου έναν χρόνο, «τουίταρε ότι “οι Έλληνες χάνουν τον χρόνο τους στην Ευρωζώνη”» (φωτ. αρχείου).

«Πιστεύω αυτή τη φορά οι πιθανότητες είναι ισχυρότερες ότι η Ελλάδα από μόνη της θα αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ», δήλωσε ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε. Τεντ Μάλοχ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι την Τρίτη, ο κ. Μάλοχ σημείωσε ότι «αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο επόμενο ελληνικό πρόγραμμα κι αυτό δεν περιλαμβάνει ουσιαστική ελάφρυνση χρέους, τότε οδηγούμαστε σε τροχιά σύγκρουσης του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους πιστωτές». 

«Πιστεύω ότι αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να ζητήσει το Grexit και να φύγει από το ευρώ», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η Ελλάδα είναι ξανά στο χείλος του γκρεμού. Σαν να έχουμε ξαναδεί το έργο, δε θα τελειώσει ποτέ;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε ότι αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως είναι αναδιάρθρωση χρέους.

Ο κ. Μάλοχ υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, πριν από περίπου έναν χρόνο, «τουίταρε ότι “οι Έλληνες χάνουν τον χρόνο τους στην Ευρωζώνη”».

«Η Αμερική θα σπρώξει το ΔΝΤ στην κατεύθυνση του είδους των μεταρρυθμίσεων, που έχω προτείνει, δηλαδή σε μια πιο ουσιαστική αναδιάρθρωση χρέους, που θα περιλαμβάνει ελάφρυνσή του», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο, θα αποφασιστεί αν θα αντέξει η Ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, σχολίασε ότι είναι δυνατές, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν δυνατότερες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα