Στήριξη των ευρωβουλευτών για τη μη ποινικοποίηση της ναυτεργασίας ζητεί ο ΥΕΝ

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2005 12:59

Την ενεργή υποστήριξη των ελλήνων ευρωβουλευτών, σε τροπολογία που επανέρχεται στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αφορά τις ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση Ατυχηματικής Ρύπανσης, ζητεί με επιστολή του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αντιταχθεί στην ποινικοποίηση του ναυτικού επαγγέλματος σε περίπτωση ατυχηματικής ρύπανσης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, εκτός βεβαίως εάν πληρούται το κριτήριο υπαιτιότητας της Διεθνής Σύμβασης MARPOL του ΙΜΟ», αναφέρει μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Κεφαλογιάννης και προσθέτει:

«Η ναυτιλία είναι μία διεθνής δραστηριότητα που είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εθνική μας οικονομία, η αντιμετώπιση παραβατικού περιστατικού πρέπει να βασίζεται σε ομοιόμορφους διεθνείς κανόνες και να μη θίγεται άσκοπα ο ναυτικός.

Τη θέση αυτή έχουν στηρίξει όλοι οι κοινωνικοί εταίροι σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο (συνδικαλιστικές και ναυτιλιακές ενώσεις), αλλά η σχετική τροπολογία που είχε προτείνει η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Wortman-Kool, δεν είχε υπερψηφιστεί από την επιτροπή TRAN.

Αναλυτικά η επιστολή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας στη διεύθυνση: www.tidis.yen.gr .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα