Lufthansa: Δεύτερη θέση στην Ευρώπη. Αφησε πίσω την British Airways

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2005 13:23

ΤΗ ΘΕΣΗ της British Airways Plc, από πλευράς μεταφοράς επιβατών, με αποτέλεσμα να καταστεί η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, κατέκτησε η Deutsche Lufthansa AG, μετά την αύξηση των θέσεων, προκειμένου να αξιοποιήσει την ανάκαμψη της ζήτησης.

Η Lufthansa, ο εθνικός αερομεταφορέας της Γερμανίας, αύξησε την κυκλοφορία της – μέτρο που βγαίνει από τον αριθμό των επιβατών, επί της απόστασης που διανύθηκε – σε ποσοστό 13% πέρυσι, με αποτέλεσμα να έχει έσοδα 109,5 δισ. επιβατοχιλιόμετρα, σύμφωνα με την Association of European Airlines, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Η British Airways, εμφάνισε αύξηση 6%, φθάνοντας τα 106,5 δισ. επιβατοχιλιόμετρα.

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, εμφάνισαν 9% υψηλότερη κυκλοφορία τον μήνα που πέρασε, καθώς η οικονομική ανάπτυξη εκτός της Ευρώπης, ενθάρρυνε τα επαγγελματικά ταξίδια και τον τουρισμό. Η ζήτηση για τα ταξίδια ανέκαμψε, μετά την υποχώρησή της, το πρώτο εξάμηνο του 2003, εξ αιτίας του πολέμου στο Ιράκ, τις αδύναμες οικονομίες και την επιδημία του συνδρόμου της άτυπης πνευμονίας (SARS).

«Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στη ζήτηση», ανέφερε η Christine Rizt, εκπρόσωπος της Lufthansa, στην Κολωνία.

Η Air France-KLM Group, παραμέρισε την British Airways και κατέστη η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, μετά τη συγχώνευση του γαλλικού και ολλανδικού αερομεταφορέα, τον Μάϊο του 2004. Η British Airways, αυξάνει τα κέρδη της από τα εισιτήρια της πρώτης θέσης, αλλά και την προσθήκη δρομολογίων, σε προορισμούς όπως η Κίνα, συμπεριλαμβανομένης και της Σαγκάης, καθώς η οικονομική ανάπτυξη, ωθεί ανοδικά τη ζήτηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα