Tα συμπεράσματα του ΔΝΤ αποτιμά το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 10:57
UPD:10:59
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα συμπεράσματα της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,39% στις 623,13 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,38% στις 1.661,93 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 3,67 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 22 ενισχύονται, εννέα υποχωρούν και 12 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται πτωτικά κατά 0,35% στις 566,28 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα σημειώνει απώλειες κατά 0,45% και η Attica Bank κατά 2,50%. Στον αντίποδα, η Eurobank ενισχύεται κατά 0,18% ενώ Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank διατηρούνται σταθερές.

Στο ταμπλό, η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα εμφανίζει ισχυρά κέρδη της τάξης του 3%, ενώ στο 1,50% διαμορφώνεται η άνοδος για τις μετοχές των ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίου. Ανοδικά κινείται και η μετοχή του Ελλάκτορα, η οποία σημειώνει αύξηση κατά 0,92%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν σημαντική επιδείνωση, κινούμενες προς  το ψυχολογικό όριο του 8%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 18 μονάδες βάσης στο 7,800% και του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 90 μονάδες βάσης στο 9,620%.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΝΤ, όπως και αναμενόταν, δεν ελήφθη κάποια συγκεκριμένη απόφαση, σχετικά με την παραμονή ή μη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα, διαπιστώθηκε η διάσταση απόψεων σχετικά με τη δημοσιονομική πορεία και το δημόσιο χρέος ακόμη και εντός των κόλπων της Ουάσιγκτον.

Τα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν από την ανακοίνωση του ΔΝΤ, δεν αναμένεται να επιδράσουν σημαντικά τις εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις, καθώς οι θέσεις της ηγεσίας του Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα ήταν ήδη γνωστές στους Ευρωπαίους εταίρους. Πλέον, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στο EuroWorking Group της Πέμπτης, όπου θα υπάρξει μία συνολική αποτίμηση της κατάστασης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα