Nτράγκι: Αναγκαία η υπερχαλαρή νομισματική πολιτική

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 16:08
UPD:16:31
REUTERS/YVES HERMAN

Υπέρ της διατήρησης της υπερχαλαρής νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη τάχθηκε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η στήριξη από τα νομισματικά μέτρα είναι ακόμη αναγκαία» τόνισε, μεταξύ άλλων, παραπέμποντας στις «υποτονικές πληθωριστικές πιέσεις».

Ο ίδιος επανέλαβε παράλληλα, ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, σε όρους τόσο μεγέθους, όσο και χρονικής διάρκειας.

«Το οφέλη της νομισματικής πολιτικής ξεκάθαρα υπερτερούν των πιθανών παράπλευρων επιπτώσεων, καθώς τα μέτρα της ΕΚΤ έχουν διαδραματίσει καίριο ρόλο στη διατηρούμενη σταθερότητα» ανέφερε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας.

Αναγνώρισε επίσης, ότι «ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού έχουν εξαλειφθεί» και πλέον «αναμένουμε την ενδυνάμωση του πληθωρισμού, εντός των επόμενων ετών».

«Δεν θα πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες για μία καλύτερη και ανθεκτικότερη Ευρωζώνη» έσπευσε να προσθέσει, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην ευρωπαϊκή οικονομία.

«Για να πετύχουμε τους στόχους της Ευρωζώνης, χρειαζόμαστε μία βιώσιμη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας» συμπλήρωσε, στο ίδιο πλαίσιο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα