Δυναμική Ζωή: Απάντηση σε επιστολή της Ε.Κ.

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2005 16:28

Σχετικά με την από 17/2/2005 επιστολή που απέστειλε στην εταιρία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σε απάντηση ερωτημάτων που τέθηκαν προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το επενδυτικό κοινό, η Δυναμική Ζωή Α.Ε. γνωστοποιεί ότι:

«1) Σχετικά με το ερώτημά σας για τον λόγο παραίτησης από το Διοικητικό Συμβούλιο των κ.κ. Γκούμα και Μπουγιατιώτη, βασικών μετόχων της εταιρείας. Αμφότεροι οι κ.κ. Λεωνίδας Γκούμας και Αναστασία Μπουγιατιώτη υπέβαλλαν εγγράφως τις παραιτήσεις τους, επικαλούμενοι και οι δύο προσωπικούς λόγους. Ο κ. Γκούμας υπέβαλε την παραίτησή του με την από 4-11-2004 επιστολή που απηύθυνε προς την τότε Πρόεδρο του σώματος κα Μπουγιατιώτη, αντικαταστάθηκε δε νόμιμα κατά την με αυτή ημερομηνία συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατά τον ίδιο τρόπο η κα Μπουγιατιώτη παραιτήθηκε από το σώμα με την από 10-2-2005 σχετική επιστολή της προς το Δ.Σ., αντικαταστάθηκε δε νόμιμα κατά την 11-2-2005 συνεδρίαση του σώματος.

2) Σχετικά με το ερώτημά σας για τον λόγο για τον οποίο θα υποβληθεί αίτηση αναγκαστικής διαχείριση κατά της εταιρείας. Η Τράπεζα EFG EUROBANK είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της εταιρείας. Κατά δήλωσή της, η τράπεζα επέλεξε προς το παρόν ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης την θέση της εταιρείας υπό αναγκαστική διαχείριση, το οποίο, κατά την γνώμη της είναι το προσήκον στην συγκεκριμένη περίπτωση για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της. Με το μέτρο της αναγκαστικής διαχείρισης δεν εκποιούνται περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ούτε επέρχεται απώλεια μετοχικών δικαιωμάτων ή εκμηδενισμός της αξίας των μετοχών.

3) Σχετικά με το γεγονός ότι ο κ. Σωτήριος Μήλιος έχει ήδη εκλεγεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας μας, το ρόλο του και την τυχόν εμπλοκή του στο μετοχικό κεφάλαιο αυτής ως στρατηγικό επενδυτής. Ο κ. Σωτήριος Μήλιος, ως φυσικό πρόσωπο, δεν συμμετέχει ούτε πρόκειται να συμμετάσχει ως στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία μας. Ο αναφερόμενος στα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ως πιθανός στρατηγικός επενδυτής είναι η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία SOTRIS ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ - ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και τον διακριτικό τίτλο SOTRIS ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε., της οποίας μοναδικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος αυτής είναι ο κ. Σωτήριος Μήλιος.

Η εν λόγω εταιρεία έχει εκφράσει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την είσοδό της στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας μας, έχει δε ήδη προβεί σε αγορά μετοχών παλιών μετόχων και βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αγοράς επιπλέον μετόχων. Για τις ενέργειες αυτές βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την πιστώτρια τράπεζα EFG EUROBANK. Η εταιρεία SOTRIS TEXNIKH A.T.E.B.E. έχει καταστήσει σαφές στην εταιρεία μας ότι η τελική απόφαση περί συμμετοχής της ως στρατηγικού επενδυτή στην ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ Α.Ε., θα εξαρτηθεί τόσο από τα αποτελέσματα των ελέγχων, όσο και από τα αποτελέσματα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων με την πιστώτρια Τράπεζα EFG Eurobank και με τους παλαιούς μετόχους της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ Α.Ε.

Η τελική απόφαση για τη συμμετοχή της ή μη στην εταιρεία μας ως στρατηγικού επενδυτή θα ληφθεί από την ίδια την εταιρεία SOTRIS TEXNIKH A.T.E.B.E κατά την απολύτως ελεύθερη κρίση της μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των ελέγχων, την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας μας στη ΝΕΧΑ, την επίτευξη συμφωνίας με την Τράπεζα EFG EUROBANK και την απόκτηση ικανοποιητικού αριθμού μετοχών. Ο κ. Σωτήριος Μήλιος με την από 11-2-2005 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας μας εξελέγη μέλος του σώματος, χωρίς εκτελεστικά καθήκοντα.

4) Σχετικά με το ερώτημά σας για τυχόν επικείμενα σχέδια της εταιρείας μας προκειμένου οι μετοχές της να επανενταχθούν σε καθεστώς διαπραγμάτευσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ Α.Ε., προτίθεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να υποβάλλει αίτημα άρσης της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με παράλληλη ενημέρωση των αρχών και του επενδυτικού κοινού για την τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας, των δυνατοτήτων συνέχισης των δραστηριοτήτων της και των προοπτικών ανάπτυξής της».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα