Βερολίνο: Αν αποχωρήσει το ΔΝΤ, τελειώνει το πρόγραμμα

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 13:18
UPD:13:44
REUTERS/TOBIAS SCHWARZ

Το ελληνικό πρόγραμμα θα τερματιστεί, αν το ΔΝΤ αποχωρήσει απ’ αυτό, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα.

«Ο κ. Σόιμπλε έχει καταστήσει ξεκάθαρο ότι το πρόγραμμα βοήθειας θα τερματιστεί, σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει» τόνισε, ενδεικτικά, ο Γερμανός αξιωματούχος.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία και την πίστη πως «το Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα».

Σημειώνεται ότι σήμερα, είναι προγραμματισμένο να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, προκειμένου να εξετάσει τις προοπτικές βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δίχως ωστόσο, να αναμένεται απόφαση για τη συμμετοχή ή μη στο πρόγραμμα.

Αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, με τους ιθύνοντες του Ταμείου να αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις τόσο με τους Ευρωπαίους, όσο και με την Αθήνα.

Κατά καιρούς, ο κ. Σόιμπλε έχει υποστηρίξει ότι τυχόν αποχώρηση του ΔΝΤ αλλάζει τα δεδομένα και θα πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα, αφού πρώτα ληφθεί η απαιτούμενη έγκριση από το γερμανικό Κοινοβούλιο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα