Ηλεκτρονικό έργο για τελωνεία, προϋπολογισμού 1.585.000 ευρώ

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2005 17:04

Την εκτέλεση του έργου «Παροχή υπηρεσιών συντήρησης λογισμικού εφαρμογών, ανάπτυξης νέων εφαρμογών και εκπαίδευσης/μεταφοράς τεχνογνωσίας, για τη λειτουργία των υποσυστημάτων και των εφαρμογών του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων (ICIS) του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών», δρομολόγησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συτημάτων (ΓΓΠΣ). Η διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού, προϋπολογισμού δαπάνης 1.585.000 ευρώ και διάρκειας υλοποίησης 24 μηνών, έχει ορισθεί για τις 19 Απριλίου 2005.

Το αναβαθμισμένο σύστημα τελωνείων ICIS, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να συμβάλλει αποτελεσματικά σε τομείς όπως η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η απλοποίηση και διευκόλυνση του εμπορίου, η αύξηση της παραγωγικότητας των Τελωνείων, η αύξηση των εσόδων των κράτους και μείωση της φοροδιαφυγής, η εφαρμογή της Κοινοτικής Νομοθεσίας, η υλοποίηση υποδομής για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω ICISnet.

Ταυτόχρονα, η ΓΓΠΣ δημιουργεί τις τεχνολογικές υποδομές που θα επιτρέψουν σύντομα την παροχή πλήρως ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τις τελωνειακές συναλλαγές. Ηδη ολοκληρώνεται η μελέτη για την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών με τη χρήση του Ιντερνετ και εξασφαλίζονται οι πόροι για τη χρηματοδότηση του έργου (ICISnet), μέσω του οποίου θα παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα