Συνεργασία μεταξύ tour operators και του υπ. Τουρισμού

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2005 20:28

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Martin Brackenbury, που πραγματοποιεί στη χώρα μας διήμερο συνέδριο με θέμα την τουριστική κίνηση στην Ευρώπη.

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως ήταν μια συνάντηση «πολύ ουσιαστική», όπου είχε την ευκαιρία να εκθέσει τη νέα αντίληψη και τη στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό για τα προσεχή δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων πρόκειται να συντελεστούν μεγάλες και βαθιές ποιοτικές αλλαγές, που θα αναδείξουν ένα πιο σύγχρονο και ελκυστικό ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι ένα όργανο, που εκπροσωπεί ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου τουριστικού ρεύματος και φυσικό είναι, όπως επισήμανε ο κ.Αβραμόπουλος, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, να ενδιαφέρεται για τις απόψεις τους και οι εκτιμήσεις τους γύρω από τον παγκόσμιο τουρισμό και ιδίως για το πώς τα πράγματα εξελίσσονται για τον ελληνικό τουρισμό. «Το ότι αυτή η συνάντηση επελέγη να γίνει στην Αθήνα, αναδεικνύει τη σημασία που έχει η χώρα μας στα παγκόσμια δρώμενα του τουρισμού», υπογράμμισε ο υπουργός.

Για μια ακόμη φορά ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι «πρέπει, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να καταστεί η χώρα μας ανταγωνιστική, να προχωρήσουμε σε βαθιές θεσμικές και ποιοτικές αλλαγές, έτσι ώστε η Ελλάδα, να γίνει και πάλι εκ των πρώτων προορισμών της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και γι' αυτό το λόγο τα πρώτα βήματα που έχουν γίνει, κατατείνουν προς αυτόν το σκοπό. Διαμορφώνεται ένα φιλόξενο και φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, κάτι που θα ενθαρρύνει μεγάλες επενδύσεις, συγχρόνως όμως, τίθενται και όλοι προ των ευθυνών τους, διότι ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και προόδου της χώρας και βεβαίως, μία από τις κατεξοχήν σημαντικές πηγές στήριξης της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων κ. Brackenbury δήλωσε: «Είχαμε μια εγκάρδια και πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδος, ο οποίος μάς έκανε μια αναλυτική παρουσίαση της τουριστικής εικόνας της Ελλάδος μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ηδη τα πρώτα βήματα για τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των μεγαλυτέρων tour operators και του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έχουν γίνει, με στόχο να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες, ώστε να καταστεί ο ελληνικός τουρισμός ο πιο επιτυχημένος τομέας της εθνικής σας οικονομίας. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία θα έχει μέλλον».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα