Γκάμπριελ σε Μέρκελ: Το Βερολίνο να παίξει πιο εποικοδομητικό ρόλο στο ελληνικό ζήτημα

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 23:47
UPD:03/02/2017 00:02
REUTERS/AXEL SCHMIDT

Ο κ. Γκάμπριελ, στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, επισημαίνει ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ φαίνεται να έχουν αποκλίνουσες θέσεις, κάτι που κάνει την επίτευξη συμφωνίας «αδύνατη αυτή τη στιγμή» (φωτ. αρχείου).

 

Επικριτικός απέναντι στους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα της Ελλάδας, εμφανίζεται σε επιστολή του προς την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

Ο κ. Γκάμπριελ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα μετακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας στο Εξωτερικών, εκφράζει την «έντονη ανησυχία του» για την πορεία των συνομιλιών για την οικονομική διάσωση της Ελλάδας και τονίζει ότι το Βερολίνο πρέπει να διαδραματίσει πιο «πιο εποικοδομητικό ρόλο».

Ο κ. Γκάμπριελ, στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, επισημαίνει ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ φαίνεται να έχουν αποκλίνουσες θέσεις, κάτι που κάνει την επίτευξη συμφωνίας «αδύνατη αυτή τη στιγμή».

Στην επιστολή του προς την κ. Μέρκελ, ο κ. Γκάμπριελ προτείνει να ζητηθεί από την Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα πάντα με τη Handelsblatt.

Κατά τη γερμανική εφημερίδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε στον κ. Γκάμπριελ στα μέσα Ιανουαρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι η χαλάρωση των δημοσιονομικών απαιτήσεων, θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερες εκκλήσεις για παραγραφή του ελληνικού χρέους, κάτι στο οποίο αντιτίθεται το Βερολίνο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα