Telefonica Moviles: 21% χαμηλότερα κέρδη εξ αιτίας του ανταγωνισμού

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2005 13:35

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ισπανίας και της Νοτίου Αμερικής, Telefonica Moviles SA, καθώς ο εντεινόμενος ανταγωνισμός και η άθροιση των τμημάτων της, αύξησαν το κόστος.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, υποχώρησαν σε ποσοστό 21%, φθάνοντας τα 277 εκατ. ευρώ (366 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 350 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η κερδοφορία μειώθηκε επίσης. Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, ως ποσοστό επί των πωλήσεων, υποχώρησαν στο 32,7%, από το 39,6%.

Η ένταση του ανταγωνισμού στην Ισπανία και τη Βραζιλία, από άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Vodafone Group Plc, της America Movil SA και της Telecom Italia Mobile SpA, αυξάνει το κόστος για την απόκτηση νέων πελατών. Για να διευρύνει την επέκατσή της στη Λατινική Αμερική, η Telefonica Moviles, αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία ασύρματης τηλεφωνίας της BellSouth στην περιφέρεια, αντί του ποσού των 5,85 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Telefonica Moviles υποχωρούσαν 31 σεντς, ποσοστό 3,2%, φθάνοντας στα 9,30 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 9,49 ευρώ η μία στις 11:36' π.μ., στη Μαδρίτη, τοπική ώρα. Συνολικά το τρίμηνο έχουν σημειώσει άνοδο 10%, μεγαλύτερη της ανόδου, 2,1% που έχει σημειώσει ο δείκτης Bloomberg Europe Telecommunication Services.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα