Ο υφυπ. Ανάπτυξης για τις ανατιμήσεις στην αγορά

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2005 17:19

Οι αυξήσεις βιομηχανικών προϊόντων τροφίμων που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, κινούνται εμφανώς κάτω από τα όρια του αναμενόμενου πληθωρισμού, και πάντως αισθητά χαμηλότερα από τις αντίστοιχες αυξήσεις που είχαν γίνει το πρώτο δίμηνo του 2004.

Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα για τις ανατιμήσεις στην αγορά.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου, οι ειδοποιήσεις για τις τιμές τροφίμων που απέστειλε η βιομηχανία στην ΓΓΕ/ΥΠΑΝ την περίοδο 1/1/2005 έως 19/2/05, δείχνουν ότι ο μέσος όρος των αυξήσεων που ανακοινώθηκαν, διαμορφώνεται στο 2,83%. Ο κ. υφυπουργός σημείωσε ότι το αντίστοιχο διάστημα του 2004 η μέση αύξηση ήταν 4,84%.

«Σε ό,τι αφορά τα φρέσκα λαχανικά», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου, «όλοι όσοι καλύπτουν το ρεπορτάζ γνωρίζουν ότι ανάμεσα στον Ιανουάριο και Απρίλιο καταγράφεται διαχρονικά η εποχική αύξηση των τιμών τους. Λόγω λοιπόν της έντονης εποχικότητας η μόνη σύγκριση που δεν οδηγεί σε παραπλανητικά συμπεράσματα είναι αυτή των τιμών φέτος με τις τιμές ίδιας περιόδου προηγούμενων ετών». «Έτσι τον Ιανουάριο του 2005 ο δείκτης της ΕΣΥΕ για τα φρέσκα λαχανικά ήταν κατά 4% χαμηλότερος από τον αντίστοιχο δείκτη του 2004», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα