Αιτιάσεις Σ. Νέζη κατά του προέδρου της ΔΕΗ

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2005 19:55
UPD:20:56

«Ως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., έχοντας την ευθύνη της αποδοτικής και εύρυθμης λειτουργίας της, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου προκειμένου να προστατεύσω τα συμφέροντα των εχόντων έννομο συμφέρον προς τη ΔΕΗ, από τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία της επιχείρησης που οφείλεται αποκλειστικά στις αντιθεσμικές παρεμβάσεις του προέδρου του Δ.Σ. κ. Ι. Παλαιοκρασσά στη διοίκηση της εταιρείας.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να τονίσω ότι... η ΔΕΗ Α.Ε. λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας, σύμφωνα με τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης, με βασικό στρατηγικό στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας για όσους έχουν έννομο συμφέρον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Στέργιος Νέζης σχετικά με την παραίτησή του.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Ι. Παλαιοκρασσάς ανακοίνωσε ότι παρέδωσε στις δικαστικές αρχές φάκελο με υποθέσεις που αφορούν πτυχές λειτουργίας της επιχείρησης στο παρελθόν, γιατί «η διαφάνεια στην λειτουργία της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας αποτελεί δομικό στοιχείο της επιτυχίας της». Ο φάκελος που παραδόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, φέρεται να περιέχει στοιχεία για αναθέσεις έργων της ΔΕΗ με αδιαφανείς διαδικασίες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα