Επενδύσεις σε Alpha Bank και Eurobank από την East Capital

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 12:11
UPD:12:20
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Το ρωσικό fund εκτιμά ότι η κερδοφορία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα βελτιωθεί περαιτέρω, κατά τη διάρκεια του 2017.

Επενδύσεις σε Alpha Bank και Eurobank πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του 2016 το επενδυτικό fund East Capital, προσδοκώντας σε υψηλά κέρδη και μεγάλες αποδόσεις.

«Οι τράπεζες έχουν τις περισσότερες προοπτικές» τόνισε ενδεικτικά, ο Τιμ Ούμπεργκερ, αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος της East Capital, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Το 2016 αποκτήσαμε ισχυρές θέσεις, καθώς μετά από τρεις γύρους ανακεφαλαιοποιήσεων, οι ισολογισμοί φαίνονται πιο εύρωστοι, ενώ οι τιμές θεωρούνται πολύ χαμηλές»  ανέφερε παράλληλα, εξηγώντας τους λόγους επένδυσης στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Το ρωσικό fund εκτιμά ότι η κερδοφορία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα βελτιωθεί περαιτέρω, κατά τη διάρκεια του 2017.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ούμπεργκερ επεσήμανε ότι «αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και τα ελληνικά ομόλογα ενταχθούν στην ποσοτική χαλάρωση, τότε οι ελληνικές τράπεζες θα είναι πολύ - πολύ ισχυρές».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα