HVB Group: Αύξηση των κερδών, μετά την απόλυση 2.400 εργαζομένων

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2005 10:06

ΑΝΑΚΑΜΨΗ των κερδών της, προβλέπει ότι θα εμφανίσει φέτος, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, HVB Group, καθώς μειώνει το προσωπικό της κατά 2.400 εργαζομένους και τα επισφαλή δάνεια, που κοστίζουν περισσότερο από ό,τι η συνολική χρηματιστηριακή της αξία, μετά τις ζημίες ύψους 3 δισ. δολ. ΗΠΑ, πέρυσι.

Αργά χθες, η HVB, προέβλεψε ότι η μείωση των θέσεων εργασίας θα αποδώσει στην τράπεζα 280 εκατ. ευρώ (371 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ετησίως, από το 2007. Το τελευταίο τρίμηνο, η τράπεζα εμφάνισε συνολικά κόστος 2,75 δισ. ευρώ από τις απώλειες των δανείων και τον περιορισμό των θέσεων εργασίας.

Οι πρόσφατες μειώσεις προσωπικού, οι οποίες αποτελούν περίπου το 4% του εργατικού της δυναμικού, ανήλθαν μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια σε 13.400, καθώς ο επικεφαλής της, Dieter Rampl, επιδιώκει να αντιστρέψει την πορεία της τράπεζας, που βρίσκεται πίσω από τις ανταγωνίστριές της, όπως την Deutsche Bank AG. Η HVB συσσώρευσε 5,7 δισ. ευρώ ζημίες μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.

Οι μετοχές της, κινήθηκαν ελάχιστα φέτος και χθες, σημείωσαν άνοδο 9 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 16,85 ευρώ η μία, στο Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 12,6 δισ. ευρώ. Στις 21 Ιανουαρίου, η HVB, ανακοίνωσε, ότι το 2004 θα εμφανίσει ζημία και θα μειώσει το μέρισμα για τρίτο συνεχόμενο έτος.

Οι μετοχές της Deutsche Bank, σημείωσαν φέτος άνοδο 1,5% και της Commerzbank 14%. Οι ανακοινώσεις της HVB, έγιναν χθες, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Deutsche Bank, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μείωση 1.920 θέσεων εργασίας στη χώρα και 3.280 θέσεων στο εξωτερικό, προκειμένου να εξοικονομήσει τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ ετησίως. Η Commerzbank AG, η πέμπτη σε μέγεθος τράπεζα της Γερμανίας, είπε τον Νοέμβριο, ότι θα απολύσει 900 εργαζόμενους, από το τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα