Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2005 10:37
UPD:10:47

Aspis Bank: «Το θετικό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια σε συνδυασμό με τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/25/1017647.htm εκτιμούμε ότι θα διατηρήσει την ανοδική τάση της αγοράς».

Fortius Finance: «Τα ελαφρώς καλύτερα από τα αναµενόµενα αποτελέσµατα της Εθνικής Τράπεζας και η έκπληξη της Εµπορικής Τράπεζας να προχωρήσει σε διανοµή δωρεάν µετοχών σε αναλογία 2ν / 10π http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/25/1017626.htm παρά τα αρνητικά αποτελέσµατα και παρά τα ελαφρώς χαµηλότερα από τις εκτιµήσεις αποτελέσµατα της Eurobank, εκτιµούµε ότι θα διατηρήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον στον καταλυτικό τραπεζικό κλάδο, µε το Γ∆ κατά τη σηµερινή συνεδρίαση να συνεχίζει την ανοδική του κίνηση».

Praxis Securities: «Το θετικό momentum των τελευταίων ημερών ενδέχεται να συνεχιστεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση κυρίως λόγω των θετικών αποτελεσμάτων που παρουσίασαν οι εταιρείες του τραπεζικού κλάδου (Εθνική, Eurobank) καθώς επίσης και ο Τιτάν».

Merit: «Οι περισσότεροι επαγγελµατίες του χώρου παρακολουθούν εµβρόντητοι τα τεκταινόµενα στη Σοφοκλέους, χωρίς να µπορούν να αποφασίσουν αν πρέπει να ακολουθήσουν την τάση ή να περιµένουν τη διόρθωση, που τουλάχιστον τεχνικά δεν φαίνεται. Τεχνικά, όσον αφορά στον Γενικό ∆είκτη και στον FTSE, η εικόνα κρίνεται περίπου άριστη.

Παρά ταύτα, ένας προβληµατισµός παραµένει για το τι θα συµβεί µόλις σταµατήσει αυτός ο ξέφρενος ενθουσιασµός για τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης και αν σε πιθανό µικρό πισωγύρισµα οι απώλειες στις χαµηλότερες κεφαλαιοποιήσεις (που δεν έχουν ακολουθήσει την τάση) θα είναι εντονότερες…»

Λαϊκή Ατταλος: «∆εν αναµένουμε να διακοπεί το θετικό momentum που χαρακτηρίζει την εγχώρια αγορά το τελευταίο διάστηµα παρά τη νευρικότητα που κυριαρχεί στις ξένες αγορές λόγω της αύξησης των τιµών των καυσίµων, µε τις ανακοινώσεις των υπολοίπων οικονοµικών αποτελεσµάτων του 2004 να παραµένουν στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα