Δ. Παπαδημητρίου: Δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 20:13
UPD:20:42
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τόνισε ότι η επικείμενη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος και η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα σηματοδοτήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Μήνυμα ότι ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη μπορει να αντέξει περαιτέρω καθυστερήσεις στην αξιολόγηση αν θέλει να αποφύγει μία νέα συστημική κρίση, έστειλε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλώντας σε εκδήλωση του Economist για την παρουσίαση της ελληνικής εκδοχής της ετήσιας έκδοσης «The World in 2017».

Υπογράμμισε τη σημασία να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, «όμως δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα. Είναι αδύνατο για μία κυβέρνηση να νομοθετήσει μέτρα για δύο χρόνια μετά» πρόσθεσε. ​

«Διανύουμε διεθνώς μια ρευστή περίοδο με προκλήσεις, αλλά υπάρχουν ακόμη επενδυτικές ευκαιρίες. Τα τελευταία εφτά χρόνια η Ελλάδα υπέστη μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, ωστόσο, από το γ’ τρίμηνο του 2016 υπάρχουν ενδείξεις αντιστροφής του κλίματος στην ελληνική οικονομία» ανέφερε.

Τόνισε ότι η επικείμενη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος και η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα σηματοδοτήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα