Ζημίες εμφάνισε η Informatics το 2004

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2005 18:11

Ζημίες 2.771 χιλ. ευρώ εμφάνισε κατά τη χρήση 2004 η Informatics, ενώ κατά την προηγούμενη χρήση είχε εμφανίσει κέρδη 381 χιλ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στη ζημιά που προέκυψε από την εκποίηση του χαρτοφυλακίου της εταιρίας μετά από απόφαση για επικέντρωση στην κύρια δραστηριότητα της.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 1,87%. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη χρήση 2004 η εταιρεία στα πλαίσια της αντιμετώπισης της κρίσεως που διέρχεται ο κλάδος της πληροφορικής προχώρησε σε αναδιάρθρωση του προϊοντικού μείγματος που διαθέτει στην αγορά, για να μπορέσει να προετοιμαστεί για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην αγορά.

Επίσης, τ προχώρησε σε μεταβολή του πελατολογίου της για να περιορίσει τους κινδύνους των επισφαλειών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση του κύκλου εργασιών της.

Σε επίπεδο ομίλου, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 4,77%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις θυγατρικών εταιρειών που έγιναν στo πλαίσιο της επικέντρωσης της εταιρίας στην κύρια δραστηριότητα της.

Σε επίπεδο ομίλου οι ζημίες αυξήθακαν κατά 1.900 χιλ. ευρώ εξαιτίας της αύξησης των ζημιών της μητρικής εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα