Τέταρτο έτος συρρίκνωσης για την αγορά ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 15:12
UPD:15:15
Shutterstock

Πτώση για τέταρτη συνεχή χρονιά εμφάνισε το μέγεθος της αγοράς των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με ειδική έκθεση της ICAP Group A.E. για το 2016.

Όπως προκύπτει από τη σχετική μελέτη, η συνολική αγορά εκτιμάται ότι παρουσίασε μείωση της τάξης του 2% έναντι του 2015, ενώ ως προς τις επιμέρους κατηγορίες, κάμψη κατά 3% εμφάνισαν τα συνολικά έσοδα των διαγνωστικών κέντρων και κέντρων αιμοκάθαρσης.

Η αγορά των μαιευτικών - γυναικολογικών κλινικών παράλληλα, εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 2,5% περίπου, ενώ η αγορά των κλινικών (γενικές, ειδικές κ.α.) συρρικνώθηκε κατά περίπου 2,5%. Απώλειες καταγράφηκαν και στην υποκατηγορία των νευρο-ψυχιατρικών κλινικών, το μέγεθος των οποίων μειώθηκε κατά περίπου 8%/

Σύμφωνα με την ICAP Group, οι κλινικές αποσπούν το μεγαλύτερο μερίδιο στο σύνολο της αγοράς των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, το οποίο εκτιμάται στο 60% περίπου. Οι μαιευτικές κλινικές συγκεντρώνουν περίπου το 16% των συνολικών εσόδων, ενώ το υπόλοιπο 24% μοιράζονται τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα - κέντρα αιμοκάθαρσης.

Oι γενικές κλινικές αντιπροσωπεύουν μερίδιο της τάξης του 80%, οι νευροψυχιατρικές κλινικές μερίδιο 7%, οι κλινικές αποκατάστασης μερίδιο 8% και το υπόλοιπο μοιράζονται οι ειδικές, μικτές και άλλες κατηγορίες κλινικών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα