Εως το τέλος Ιουνίου οι αποζημιώσεις στον Εβρο

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2005 21:27
UPD:21:53

Αρχίζει μέσα στους επόμενους μήνες η καταβολή των αποζημιώσεων στους καλλιεργητές του νομού Εβρου, που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/22/1016603.htm . Οι κτηνοτρόφοι θα αποζημιωθούν εντός των προσεχών δύο μηνών.

Για τις καλλιέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει, θα γίνει εκτίμηση και οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν εντός τριών μηνών από τη συγκομιδή του προϊόντος, δηλαδή περίπου στο τέλος του Ιουνίου 2005, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, που πραγματοποίησε περιοδεία στις πληγείσες περιοχές, συνοδευόμενος από το διοικητή του ΕΛΓΑ, Νικόλαο Κατσαρό.

Επιπλέον, για τα χωράφια τα οποία δεν έχουν καλλιεργηθεί θα υπολογισθούν οι πιθανές μειώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών που θα υπάρξουν, έτσι ώστε να αποζημιωθούν ανάλογα οι αγρότες.

Πέραν αυτών, όσον αφορά την παραγωγή πατάτας εσοδείας 2004 που έχει υποστεί ζημιές λόγω παγετού, ανακοινώθηκε ότι αυτή θα συμπεριληφθεί σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ έτσι ώστε, μετά την έγκρισή του από την Ε.Ε., να αποζημιωθούν οι πατατοπαραγωγοί.

Ο κ. Αλέξανδρος Κοντός ανακοίνωσε επίσης ότι μελετάται στα πλαίσια των κανονισμών της Ε.Ε. η ενίσχυση των μεταφορικών αγροτικών προϊόντων του Νομού Εβρου και της Θράκης γενικότερα, προκειμένου αυτά να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του υψηλού μεταφορικού κόστους.

Επίσης ανακοίνωσε ότι με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διανέμονται οι εκτάσεις του αγροκτήματος Φερρών που αφορούν 200 δικαιούχους και του αγροκτήματος Καβησσού που αφορούν 450 δικαιούχους. Η διανομή έγινε σύμφωνα με το άρθρο 26 του Ν. 2732 / 99.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα