Woolworths: Μείωση του κόστους, 14% υψηλότερα κέρδη το εξάμηνο

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005 07:55

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 14%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών μπακαλικής της Αυστραλίας, Woolworths Ltd., μετά τη μείωση του κόστους, με την τοποθέτηση των σημάτων με τις υψηλότερες πωλήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, γρηγορότερα.

Τα καθαρά κέρδη, αυξήθηκαν σε 440,9 εκατ. δολ. Αυστραλίας (347 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 42,3 σεντς ανά μετοχή, το εξάμηνο που έληξε στις 9 Ιανουαρίου, από 397,8 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή 38,5 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της, σημείωσαν αύξηση 9,3%, φθάνοτνας στα 16,1 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Ο επικεφαλής της, Roger Corbett, επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο 28,5% στην αγορά τροφίμων και ποτών της Αυστραλίας, ύψους 75 δισ. δολ. Αυστραλίας, με την αύξηση των πωλήσεων ψωμιού, κρέατος, φρούτων και λαχανικών. Επίσης επιδιώκει να πουλήσει περισσότερα προϊόντα με το σήμα Woolworths, τα οποία είναι πιο κερδοφόρα απ' ό,τι τα άλλα, γνωστά σήματα.

«Τα αποτελέσματα της εταιρείας είναι πολύ καλά και η πορεία της επίσης καλή», ανέφερε ο Rob Patterson, ο οποίος διαχειρίζεται 1,7 εκατ. μετοχές της Woolworths, αξίας 1,6 δισ. δολ. Αυστραλίας, με την Αrgo Investments Ltd., στην Αδελαΐδα, συμπληρώνοντας: «Τα αποτελέσματα δείχνουν, ότι, η στρατηγική του Corbett, λειτουργεί».

O Corbett, ο οποίος τον Αύγουστο ανανέωσε το συμβόλαιό του για δύο χρόνια, αύξησε σήμερα την πρόβλεψή του για τα κέρδη στο σύνολο του έτους από τα χαμηλότερα επίπεδα κατά 12% έως 15%, έναντι 10% έως 15%, που εκτιμούσε. Οι πωλήσεις της εταιρείας, προβλέπεται να αυξηθούν περισσότερο από 10%.

Οι μετοχές της Woolworths σημείωναν άνοδο πέντε σεντς, φθάνοντας στα 15,07 δολ. Αυστραλίας η μία στις 12:50' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Φέτος, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, μετά την αναρρίχησή τους σε ποσοστό της τάξης του 27%, το 2004.

Η εταιρεία, θα καταβάλλει μέρισμα 24 σεντς ανά μετοχή για το πρώτο εξάμηνο, υψηλότερα από τα 21 σεντς, που είχε καταβάλλει πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα