Apax Partners: Αποκτά πλειοψηφικό πακέτο στην βρετανική Travelex

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005 11:18

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στην Travelex Plc, σε μετρητά, που αξιολογεί σε ξένο συνάλλαγμα την εταιρεία σε 1,06 δισ. λίρες Αγγλίας (2,04 δισ. δολ. ΗΠΑ), έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων και κεφαλαίων υψηλού επιχειρηματικού κινδύνου, της Ευρώπης, Apax Partners Worldwide LLP.

Ο Lloyd Dorfman, ο οποίος θα παραμείνει πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, θα διατηρήσει το 30% της Travelex, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Η 3i Group Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου της Ευρώπης, θα διατηρήσει το 7%. Το υπόλοιπο 63%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News, είναι αξίας 665 εκατ. λιρών. Η εκπρόσωπος της Apax, Juliana Wheeler, αρνήθηκε να πει, gια το ποσόν που θα καταβάλει η φίρμα.

Η Travelex, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια κέντρων αλλαγής συναλλάγματος αεροδρομίων, στον κόσμο, είχε πει τον Δεκέμβριο, ότι προσέλαβε την Deutsche Bank AG, προκειμένου να εξετάσει εκ νέου τη στρατηγική της, μετά την προσέγγισή της για να εξαγοραστεί. Η εταιρεία, είπε σήμερα, ότι θα ψάξει για ευκαιρίες συνεργασίας με την Standard Chartered Plc στην Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

«Ο συνδυασμός της Travelex με την Apax, θα δημιουργήσει μία ισχυρή δύναμη στην αγορά και θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους πιο φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει», ανέφερε ο Dorfman, σε δήλωσή του. Η εμπορική συναλλαγή, προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

Η Travelex, που ιδρύθηκε το 1976, πραγματοποιεί περίπου το 1/4 των εσόδων της, από την πώληση νομισμάτων στους καταναλωτές. Περίπου το 40%, προέρχεται από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, που παρέχει στις εταιρείες για τις εμπορικές συναλλαγές ξένου συναλλάγματος.

Σύμβουλος της Apax για την εμπορική συναλλαγή είναι η Citigroup Inc. και η Deutsche Bank, είναι σύμβουλος της Travelex. Τις νομικές συμβουλές στην Apax παρέχει η Freshfields Bruckhaus Deringer και η Dechert LLP στην Travelex.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα