PWC: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2017

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 13:34
UPD:13:39
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Κάνοντας ειδική μνεία στην ευρωπαϊκή οικονομία, επισημαίνει ότι οι πολιτικές εξελίξεις αυξάνουν την αβεβαιότητα και «οδηγούν» την οικονομία.

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του 2017 στην Ελλάδα «βλέπει» η PWC, σύμφωνα με ειδική έκθεσή της για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Κάνοντας ειδική μνεία στην Ευρωζώνη, επισημαίνει ότι οι πολιτικές εξελίξεις αυξάνουν την αβεβαιότητα και «οδηγούν» την οικονομία, καθώς εντός του έτους, αναμένονται τουλάχιστον πέντε εκλογικές αναμετρήσεις - σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και ενδεχομένως Ιταλία και Ελλάδα - γεγονός, το οποίο θα οδηγήσει σε διατάραξη του φυσιολογικού πολιτικού κύκλου.

Ως προς τις οικονομικές επιδόσεις του 2017, η PWC αναμένει ότι οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα καταγράψουν ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από τις χώρες του «πυρήνα», για τέταρτη διαδοχική χρονιά.

Η Ιρλανδία εκτιμάται ότι θα σημειώσει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης, υπερβαίνοντας το 3% ετησίως, ενώ στον «πυρήνα» θα ξεχωρίσουν η Γαλλία και η Ολλανδία, με ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 1,5%.

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, η απασχόληση στον «πυρήνα» αναμένεται να αγγίξει το ιστορικό υψηλό των 97 εκατ., ενώ στην περιφέρεια, θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας - περίπου 100.000.

Ειδικά για τις ΗΠΑ, η PWC «βλέπει» ανάπτυξη της τάξης του 2% - τον υψηλότερο μεταξύ των χωρών των G7 - χάρη στη δυναμική βελτίωσης της αγοράς εργασίας και αύξησης της καταναλωτικής δαπάνης.

Χαιρετίζει μάλιστα, την πρόθεση του νέου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για μείωση της φορολογίας και αύξηση των δημόσιων δαπανών στον κλάδο των υποδομών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα