Στην κερδοφορία πέρασε η Αστήρ Παλάς

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005 14:20

Σε 22,67 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ στην περίοδο 1/1-31/12/2004 έναντι 20,99 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου 12μήνου 2003 σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 8%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στο ύψος αυτό στο δεύτερο εξάμηνο του 2004 με την τμηματική επαναλειτουργία των ανακαινισμένων ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά».

Η θετική αυτή εξέλιξη είχε ως συνέπεια τα μικτά αποτελέσματα της εταιρείας να διαμορφωθούν στα επίπεδα του 2003 (€2,5 εκατ.), παρά το γεγονός ότι για το μεγαλύτερο διάστημα της χρήσης τα ξενοδοχεία τελούσαν υπό ανακαίνιση.

Τέλος, τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 845 χιλ. ευρώ έναντι ζημίας 154 χιλ. ευρώ του έτους 2003.

Η Αστήρ Παλάς ανακοίνωσε επίσης ότι για το σκοπό της αξιολόγησης των στρατηγικών επιλογών για την ανάπτυξη και διαχείριση των ξενοδοχειακών μονάδων της εταιρείας, επέλεξε τη Βank of America ΝΑ ως Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο και τη Ηospitality Valuation Services International (HVS) ως Ξενοδοχειακό Σύμβουλο.

Κύριο αντικείμενο των Συμβούλων αποτελεί η κατά προτεραιότητα εξέταση της λειτουργίας και της αποδοτικότητας των ξενοδοχειακών μονάδων με το σημερινό καθεστώς καθώς και η δημιουργία διαχειριστικού πλαισίου μεταξύ εναλλακτικών επιλογών διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων, με στόχο την υψηλότερη απόδοση και ανάπτυξη της εταιρείας.

Στην περίπτωση που η εταιρεία από την αξιολόγηση των διαφορετικών επιλογών προκρίνει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από τον υφιστάμενο, μέσω της συμμετοχής τρίτων, οι Σύμβουλοι θα συνδράμουν την εταιρεία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση διεθνούς διαγωνισμού, με όρους απόλυτης διαφάνειας με στόχο την μεγιστοποίηση της αξίας όλων των μετόχων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα