ΥΕΝ: Θα αναστήσουμε την κρουαζιέρα

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005 18:53

Υπό την προεδρία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, συνήλθε σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ναυτιλιακής Πολιτικής, με θέμα: «Την ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας περιήγησης-κρουαζιέρας από ελληνικά πλοία».

Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας Ιωάννης Τζωάννος, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Γεώργιος Βλάχος, ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, οι βουλευτές Πειραιά Ιωάννης Τραγάκης και Παναγιώτης Μελάς.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επισήμανε ότι «η ναυτιλία αποτελεί τον πυλώνα της οικονομίας και ο κλάδος της κρουαζιέρας μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα τόσο στην ελληνική ναυτεργασία, όσο και στην ίδια την οικονομία της χώρας. Οι Ελληνες κατείχαν παγκόσμια πρωτιά στην κρουαζιέρα με 22 κρουαζιερόπλοια, ενώ σήμερα βρισκόμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι. Πιστεύω ότι με την συνεννόηση όλων των φορέων, θα αναστήσουμε την κρουαζιέρα.

Ενθαρρύνουμε τον διάλογο μεταξύ ναυτεργασίας και εργοδοσίας και όπου πρέπει θα παρέμβει η Πολιτεία, ακόμη και επιδοτώντας κάποιες διαδικασίες.

Απευθύνουμε ειδική πρόσκληση στους επιχειρηματίες και στη διεθνή κοινότητα που ασχολείται με την κρουαζιέρα».

Το πρωί. συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο κ. Κεφαλογιάννης, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη ναυτιλία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προωθηθούν 20 μεγάλα έργα στον τομέα της ναυτιλίας, να ενισχυθούν η ανάπτυξη και οι επενδύσεις και να δοθούν κίνητρα για να επαναπατριστούν στην Ελλάδα κεφάλαια ύψους 30 δισ. ευρώ ως επενδύσεις σε όλους τους τομείς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα