Πρόσκληση στη δράση διμερούς έρευνας Ελλάδας - Ισραήλ

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 14:23
UPD:14:33
SOOC/Nick Paleologos

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά έργο, από την ελληνική πλευρά, μπορεί να ανέλθει έως 400.000 ευρώ.

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Στην ανακοίνωση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας  «Διμερής  και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ» προχώρησε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η Δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης ανέρχεται σε 4.500.000,00€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους.

Στο πλαίσιο της Δράσης επιχορηγούνται δαπάνες εκτέλεσης ερευνητικών έργων και καινοτομίας σε θεματικές προτεραιότητες της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) 2014-2020. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά έργο, από την ελληνική πλευρά, μπορεί να ανέλθει έως 400.000 ευρώ.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι: α) ερευνητικοί οργανισμοί (Πανεπιστήμια & Ερευνητικά Κέντρα), β) επιχειρήσεις, γ) λοιποί φορείς (δημόσιοι και άλλοι φορείς) και καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης ορίζεται η 16/04/2017 και ώρα 16:00.

Σύμφωνα με την πρόσκληση οι  Θεματικές  προτεραιότητες της Δράσης είναι:

  • Αγροδιατροφή
  • Βιοεπιστήμες και Φάρμακα
  • Ενέργεια
  • Περιβάλλον

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων των Διμερών και Πολυμερών Έρευνας και Τεχνολογίας Συνεργασιών Ελλάδας-Ισραήλ, ανάλογα με το έργο υλοποίησης, είναι έως τρία (3) έτη από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του έργου. Ως ημερομηνία έναρξης και επιλεξιμότητας δαπανών κάθε έργου ορίζεται η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης στην παρούσα Πρόσκληση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα