H Hochtief πούλησε το 13,3% από το 40% που κατέχει στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 19:32

Η γερμανική εταιρεία Hochtief AirPort GmbH (ΗΤΑ), θυγατρική της κατασκευαστικής Hochtief, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνίες (investment partnerships) με δύο επενδυτικά funds, τα οποία διευθύνονται από την αυστραλιανή Hastings Funds Management Ltd, τον καναδικό κρατικό χρηματοικονομικό οργανισμό Caisse de depot et placement du Quebec και την κρατική γερμανική τράπεζα KfW IPEX-Bank, για την πώληση ενός τμήματος των συμμετοχών του ομίλου σε διεθνή αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ΗΤΑ, για το σκοπό αυτό, ιδρύει την εταιρία συμμετοχών Hochtief AirPort Capital KGaA (HTAC) και μεταφέρει σε αυτήν ένα μέρος από τις τις άμεσες και έμμεσες συμμετοχές της σε αεροδρόμια (το 13,3% από το περίπου 40% που συνολικά διαθέτει στο αεροδρόμιο της Αθήνας). Η μεταφορά θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, αφού εγκριθεί από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο κατά των καρτέλ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hochtief, Dr. Hans-Peter Keitel, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το τίμημα της συναλλαγής για να μειώσει το χρέος της και να επεκταθεί σε νέα έργα υποδομών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα