Mε απώλειες άνοιξαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2001 10:11

Πτωτικές τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε χθες η Wall Street.

Yπενθυμίζεται, ότι οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq έκλεισαν με απώλειες 0,70% και 2,23% μετά από τη δημοσιοποίηση του «Μπεζ Βιβλίου», στο οποίο η Fed ανέφερε ότι η αμερικανική οικονομία τον Απρίλιο συνέχισε να επιβραδύνεται, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες περιορίστηκαν. Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου είχε ανακοινώσει ότι οι λιανικές πωλήσεις το Μάιο σημείωσαν αύξηση μόλις 0,1% έναντι 0,3% που ανέμεναν αναλυτές.

Επιπλέον, οι επενδυτές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με προειδοποιήσεις εταιρειών σχετικά με τα οικονομικά τους αποτελέσματα το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. «Το καλοκαίρι θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες προειδοποιήσεις εταιρειών τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική», επισημαίνει στο "Bloomberg TV" ο Μartin Brooker, στρατηγικός αναλυτής της Credit Lyonnais.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 5.799,7 μονάδες με πτώση 0,35%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 5.302,3 μονάδες μειωμένος κατά 1%, και, τέλος, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 6.082,4 μονάδες με απώλειες 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα