Θ. Βενιάμης στο ναυτιλιακό συνέδριο της «Ν»: Εθνικό, υπερκομματικό κεφάλαιο η ναυτιλία

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 10:56
UPD:13:30
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύμφωνα με τον κ. Βενιάμη, η κοινοτική ναυτιλία δεν κινδυνεύει από τους εταίρους της, αλλά από τα ναυτιλιακά cluster της Άπω Ανατολής. 

«Εθνικό, υπερκομματικό κεφάλαιο» χαρακτήρισε την ελληνική ναυτιλία ο πρόεδρος της της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, μιλώντας στο 3o ναυτιλιακό συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

Ακόμη ανέφερε ότι «η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια έχει στη φαρέτρα της το ένδοξο παρελθόν της».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Βενιάμη, η κοινοτική ναυτιλία δεν κινδυνεύει από τους εταίρους της, αλλά από τα ναυτιλιακά cluster της Άπω Ανατολής. 

Με τη σειρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα υπάρξει σύγκρουση με τη γραφειοκρατία «για να καταστήσουμε την ελληνική σημαία πιο ελκτική».

Ακόμη είπε ότι θα γίνουν επενδύσεις στα λιμάνια που προκαλούν ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα και ότι ζητήθηκε από την COSCO άμεση υλοποίηση των επενδύσεων, με προτεραιότητα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. 

Αναφορικά με τα νησιά ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι το υπουργείο δουλεύει ακατάπαυστα «για να νιώθουν οι νησιώτες ότι είναι Έλληνες & Ευρωπαίοι πολίτες».

Σχετικά με το λαθρεμπόριο είπε ότι είναι μεγάλη πρόκληση, η οποία θα απαντηθεί με μηχανογράφηση και η διαλειτουργικότητα.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η ελληνική ναυτιλία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι δύναμη και για την Ευρώπη και απηύθυνε κάλεσμα για σύμπλευση, λέγοντας «Ας βρούμε τα σημεία επαφής». 

Στο βήμα του συνεδρίου ανέβηκε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος παρατήρησε ότι «η Eλλάδα δεν μπορεί να μένει κολλημένη στον βάλτο των ιδεοληψιών του χθες» και πως ο Πειραιάς πρέπει επιτέλους να γίνει παγκόσμιο παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί το φορολογικό πλαίσιο που αφορά την ελληνική ναυτιλία, ενώ άδραξε την ευκαιρία για να υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή» και πως η Ν.Δ. είναι έτοιμη για αυτήν.   

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα