Ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑPEX Securities ΑΧΕΠΕΥ

Πρόστιμα σε Ολύμπια ΑΧΕΠΕΥ και Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2005 20:04

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας ΑPEX Securities ΑΧΕΠΕΥ και την εκκαθάριση της, όπως και τον ορισμό επόπτη εκκαθάρισης, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη στην ανάκληση της άδειας της ΑPEX, επειδή ο συντελεστής κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρείας ήταν κάτω από το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο και η εταιρία παρουσίαζε σοβαρά οργανωτικά προβλήματα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε στην επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ σε κάθε μία από τις χρηματιστηριακές εταιρείες Ολύμπια ΑΧΕΠΕΥ και Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, επειδή αρνήθηκαν να χορηγήσουν στοιχεία, παρακωλύοντας το εποπτικό έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με έλεγχο συναλλαγών. Επίσης για τις ίδιες υποθέσεις αποφασίστηκε να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Τέλος, η ΕΚ αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της εταιρίας G & T A.Ε.Λ.Δ.Ε., με έδρα την Αθήνα, γιατί διαπιστώθηκαν παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα