Αύξηση της τιμής του αργού στα υψηλότερα τεσσάρων μηνών

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 10:24

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα τεσσάρων μηνών, μετά την αναρρίχησή του, πάνω από τα 53 δολ. το βαρέλι, χθες στη Ν. Υόρκη, διαπραγματεύθηκαν τα συμβόλαια του πετρελαίου, καθώς αυξάνονται οι εικασίες για περαιτέρω αύξηση της τιμής, σε συνδυασμό με την τιμή της βενζίνης, που έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι επενδυτές αγοράζουν συμβόλαια πετρελαίου, πιστεύοντας ότι η αύξηση της ζήτησης θα υπερβεί τις προμήθειες και θα ωθήσει υψηλότερα τις τιμές, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του David Thurtell, της Commonwealth Bank of Australia.

«Οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου είναι πραγματικότητα και θα διατηρηθούν», ανέφερε ο Puru Saxena, πρόεδρος της Bridgewater Ltd. στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος διαχειρίζεται 130 εκατ. δολ. ΗΠΑ, σε ασιατικές μετοχές.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου, υποχώρησε 9 σεντς, φθάνοντας στα 52,96 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές - μετά τη συνεδρίαση - συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 2:41' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, τα συμβόλαια, σημείωσαν αύξηση 1,37 δολ., ποσοστό 2,7%, φθάνοτνας στα 53,05 δολ. το βαρέλι. Αυτή, ήταν η μεγαλύτερη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, από τις 26 Οκτωβρίου. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι τιμές έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 48%.

Η βενζίνη, για τα συμβόλαια του Απριλίου, αυξήθηκε χθες 8,11 σεντς, ποσοστό 5,8%, φθάνοντας στο 1,4838 δολ. το γαλόνι στη Ν. Υόρκη και στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσης των συμβολαίων της, το 1983 και 30%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στις διαπραγματεύσεις, μετά τις συναλλαγές, η τιμή της βενζίνης ήταν στο 1,4800 δολ. το γαλόνι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα