AstraZeneca: Ανοδος των μετοχών μετά την ανακοίνωση του FDA για το Crestor

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 11:39

ΑΝΟΔΟ, σε ποσοστό 4%, μετά την ανακοίνωση του Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration-FDA), ότι το σκεύασμα Crestor, κατά της χοληστερίνης που παράγει, δεν είναι πιο επικίνδυνο, από τα ομοειδή του, όπως του Lipitor της Pfizer Inc., εμφάνισαν οι μετοχές της AstraZeneca Plc, της τρίτης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ευρώπης.

Οι μετοχές της σημείωναν αύξηση 69 πένες, ποσοστό 3,3%, φθάνοντας στις 2.142 πένες η μία, στις 8:10' π.μ., στο Λονδίνο, τοπική ώρα, μετά την αναρρίχησή τους στις 2.155 πένες. Πριν από σήμερα, σημείωναν άνοδο 9,7% μέσα στο έτος, μετά την υποχώρησή τους 30% πέρυσι, αποτέλεσμα της ανάσχεσης των ερευνών της.

Οι ανησυχίες, αναφορικά με την ασφάλεια του σκευάσματος Crestor, ανέστειλαν τη ζήτησή του φαρμάκου, το οποίο εγκρίθηκε να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2003. To Lipitor, το καλύτερο από πλευράς πωλήσεων σκεύασμα στον κόσμο, έκανε πέρυσι πωλήσεις 10.9 δισ. δολ., έναντι 908 εκατ. δολ., που είχε πραγματποιήσει το Crestor. Ο επικεφαλής της AstraZeneca, Tom McKillop, έχει πει, ότι το μερίδιο του Crestor, στην αγορά των 20 δισ. δολ., ενδέχεται να αναρριχηθεί στο 20%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα