ΗΠΑ: Επενδύσεις 3,1 δισ. δολ. από τη Hyundai

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 10:29
UPD:10:31
REUTERS/KIM HONG-JI

Επενδύσεις, ύψους 3,1 δισ. δολαρίων, στις αμερικανικές παραγωγικές μονάδες προανήγγειλε η Hyundai Motor Co., η οποία παράλληλα, άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο κατασκευής ενός νέου εργοστασίου στη χώρα.

Η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την εκπόνηση ενός επενδυτικού σχεδίου, διάρκειας πέντε ετών, το οποίο θα εστιάσει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, αλλά και στην αναβάθμιση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων.

Η ανακοίνωση ήρθε σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, στον απόηχο των απειλών του Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή «διασυνοριακού φόρου» στα εισαγόμενα από το Μεξικό, οχήματα.

Τα «πυρά» του νέου προέδρου των ΗΠΑ πυροδοτήθηκαν από την απόφαση της Toyota να κατασκευάσει νέο εργοστάσιο παραγωγής στο Μεξικό. Ανάλογη κριτική έχουν δεχθεί τόσο η General Motors, όσο και η BMW.

Από την πλευρά της, η Fiat Chrysler Automobiles γνωστοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε πρόσθετες επενδύσεις, ύψους 1 δισ. δολαρίων, στα δύο εργοστάσια που διαθέτει στις ΗΠΑ, δημιουργώντας 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα