Μέχρι το Μάρτιο του 2006 η εισαγωγή του ΤΤ στο Χ.Α.

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 16:11

Την εισαγωγή του 20% - 30% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι το Μάρτιο του ερχόμενου έτους, προανήγγειλε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΤΤ Πάνος Τσουπίδης. Σε τρεις εβδομάδες θα ανακοινωθεί ο σύμβουλος που θα αναλάβει την εισαγωγή, ενώ ξεκινάει διαφημιστική προβολή για την ανάδειξη του ΤΤ.

Ο κ. Τσουπίδης ανακοίνωσε επίσης την υπογραφή του νέου Κανονισμού Εργασίας με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι το νέο οργανόγραμμα προβλέπει την πρόσληψη 300 νέων στελεχών, καθώς και την δημιουργία 300 θέσεων ευθύνης. Οι θέσεις ευθύνης θα συμπληρωθούν με ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες από το εσωτερικό του ΤΤ και από το σύνολο των 1.550 υπαλλήλων που θα διαθέτει (δηλαδή από τους 1.250 που έχει σήμερα και τους 300 που θα προσληφθούν). Οι υποψήφιοι για τις θέσεις ευθύνης θα κριθούν από πενταμελή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τρεις εκπροσώπους της διοίκησης και δυο των εργαζομένων.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο κ.Τσουπίδης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκεται στη διαδικασία προώθησης στεγαστικού δανείου, διάρκειας 40 ετών, με επιτόκιο 3,5% κυμαινόμενο για ποσά άνω των 200.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, οι καταθέσεις του ΤΤ το 2004 ανήλθαν σε 9,2 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,3% σε σχέση με το 2003 (2,7 εκατ. ενεργοί καταθετικοί λογαριασμοί) και τα δάνεια σε 1,8 δισ. ευρώ.

Ο κ. Τσουπίδης ανέφερε ότι το ΤΤ, σε περίπτωση που βρεθεί κατάλληλη ευκαιρία, θα πωλήσει το 18% που κατέχει στην Τράπεζα Αττικής σε τιμή συμφέρουσα για τους μετόχους του, ενώ υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα εξαγοράς του ή εξαγοράς από μέρους του άλλων τραπεζών.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα