ΗΠΑ: Αύξηση των πωλήσεων από τις εταιρείες λιανικού εμπορίου

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2005 08:41

ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ πωλήσεις, σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών, εμφάνισαν τον Φεβρουάριο, αποτέλεσμα την αύξησης της απασχόλησης και των κολεξιόν για την Ανοιξη, οι εταιρείες λιανικής πώλησης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Wal-Mart Stores Inc. και της Kohl's Corp.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων τους, αυξήθηκαν κατά 4,9%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Διεθνούς Συμβουλίου Εμπορικών Κέντρων (International Council of Shopping Centers), με βάση τα αποτελέσματα 69 αλυσίδων λιανικής πώλησης. Η Wal-Mart, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο, ανακοίνωσε, ότι οι πωλήσεις της στα καταστήματα, που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 4,1%, σημειώνοντας την υψηλότερη άνοδο από τον Μάϊο του 2004.

Οι εταιρείες λιανικής πώλησης, από τις εταιρείες εκπτώσεων, Target Corp., έως τις αλυσίδες πολυτελείας, Neiman Marcus Group Inc., υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, καθώς η αισιοδοξία για την αύξηση της απασχόλησης, ήταν μεγαλύτερη από την αύξηση των τιμών της βενζίνης. Τα πολυκαταστήματα, όπως τα Federated Department Stores Inc. και τα J.C. Penney Co., ευνοήθηκαν από την τοποθέτηση ενδυμάτων σε φωτεινά χρώματα της Ανοιξης και από τα σπορ μπουφάν.

Οι μετοχές της Wal-Mart, σημείωσαν άνοδο 91 σεντς μέσα σε τέσσερις μήνες, ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 52,86 δολ. η μία, στις 4:01' μ.μ., στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Πέρυσι, έχασαν συνολικά ποσοστό 12%. Οι μετοχές της Kohl's, κέρδισαν 2,15 δολ., ποσοστό 4,3%, φθάνοντας στα 52,19 δολ. η μία και της Talbots, 2,36 δολ., ποσοστό 8%, φθάνοντας στα 31,73 δολ. η μία, μετά από απώλειες 7,8%, που σημείωσαν το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα