VW στα στελέχη της: Αποφύγετε τα ταξίδια στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 13:40
UPD:13:54
REUTERS/STRINGER

Συμβουλή να μην ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν λάβει υψηλόβαθμα στελέχη της Volkswagen, εν μέσω της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν ήδη, στοιχειοθετήσει την εμπλοκή έξι - πρώην και νυν - διευθυντών της αυτοκινητοβιομηχανίας στο σκάνδαλο, ενώ το Σάββατο, συνέλαβαν έναν εξ αυτών, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι.

«Η αναχώρησή τους από τη Γερμανία μπορεί να τους θέσει σε κίνδυνο, δεδομένης της πιθανότητας σύλληψη στις ΗΠΑ ή σε κάποια τρίτη χώρα» αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή του πρακτορείο Reuters.

«Αρκετά στελέχη της VW καλό θα ήταν, να μην ταξιδέψουν στις ΗΠΑ» προσθέτει η ίδια πηγή. «Δεν χρειάζεται να δοκιμάσουμε τα όρια των αμερικανικών αρχών» τονίζει μία δεύτερη πηγή.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται κοντά στην επίτευξη διακανονισμού, ύψους 4,3 δισ. δολαρίων, για το σκάνδαλο παραποίησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων στα πετρελαιοκίνητα οχήματά της.

Παρά το διαφαινόμενο «κλείσιμο» της υπόθεσης, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξακολουθεί να διαθέτει το δικαίωμα άσκησης ατομικών διώξεων εναντίον των υπευθύνων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα