Fitch: Κίνδυνος για τις ΗΠΑ από τις φοροελαφρύνσεις του Τραμπ

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 13:52
UPD:13:56
REUTERS/SHANNON STAPLETON

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο η εκλογή Τραμπ δεν αναμένεται να επηρεάσει την αξιολόγηση των αμερικανικών ομολόγων, η οποία λαμβάνει στήριξη από την ισχυρή δυναμική του δολαρίου.

Οι φορο-ελαφρύνσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί ο Ντόναλντ Τραμπ, θα θέσουν σε κίνδυνο την αξιολόγηση «ΑΑΑ» των ΗΠΑ, προειδοποίησε ο Εντ Πάρκερ, κορυφαίο στέλεχος του οίκου Fitch.

«Aναμένουμε αυξημένες μεσοπρόθεσμες πιέσεις στην αμερικανική αξιολόγηση» τόνισε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Λονδίνο, καθώς «εφόσον ο επόμενος πρόεδρος προχωρήσει σε περικοπές φόρων, ύψους 6,2 τρισ. δολαρίων, σε βάθος δεκαετίας, τότε το αμερικανικό χρέος θα αυξηθεί κατά 33 ποσοστιαίες μονάδες».

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο ωστόσο - διαβεβαίωσε στη συνέχεια - η εκλογή Τραμπ δεν αναμένεται να επηρεάσει την αξιολόγηση των αμερικανικών ομολόγων, η οποία λαμβάνει στήριξη από την ισχυρή δυναμική του δολαρίου.

Σημειώνεται ότι, εκτός του Fitch, και ο οίκος Moody’s αξιολογεί με «ΑΑΑ» τις ΗΠΑ, ενώ ο οίκος Standard & Poor’s παρέχει την αξιολόγηση «ΑΑ+».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα