BAE Systems: 3,97 δισ. δολ. για την απόκτηση της United Defense

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005 09:57

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της United Defense Industries Inc., αντί του ποσού των 3,97 δισ. δολ. ΗΠΑ, με στόχο να επεκταθεί στην αγορά των ΗΠΑ και να αυξήσει τα οπλικά συστήματα εδάφους, που προσφέρει, έκλεισε η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης, BAE Systems Plc.

Η BAE, ήδη μία από τους μεγαλύτερους συνεταίρους του Πενταγώνου, θα καταβάλλει 75 δολ. για κάθε μία μετοχή της εταιρείας που κατασκευάζει το άρμα μάχης Bradley. Η τιμή είναι 29% υψηλότερη από τη τιμή κλεισίματος της μετοχής της United Defense στις 4 Μαρτίου.

Η εταιρεία, δαπάνησε 630 εκατ. λίρες Αγγλίας σε εξαγορές, συμπεριλαμβανομένων πέντε εταιρειών άμυνας των ΗΠΑ το 2004, για να ευνοηθεί από τις υψηλές στρατιωτικές δαπάνες του Πενταγώνου. Επιδιώκει περαιτέρω του είδους εμπορικές συναλλαγές φέτος στις ΗΠΑ, στην μεγαλύτερη στρατιωτική αγορά στον κόσμο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Mike Turner στις 24 Φεβρουαρίου. Η εμπορική συναλλαγή θα προσθέσει αμέσως κέρδη στα αποτελέσματά της, σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Η United Defense, με πωλήσεις 2,3 δισ. δολ. ΗΠΑ το 2004, σχεδιάζει και παράγει στρατιωτικά οχήματα, συστήματα πυροβόλων, όπλα για το ναυτικό, συστήματα εκτόξευσης πυραύλων και πολεμοφόδια ακριβείας. Το πολεμικό όχημα Bradley χρησιμοποιήθηκε από τα στρατεύματα των ΗΠΑ στο Ιράκ. Η εταιρεία, απασχολεί 8.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και τη Σουηδία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα