ΟΗΕ: Πτώση 1,5% στις τιμές των τροφίμων το 2016

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 11:52
UPD:11:56
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όσον αφορά τον Δεκέμβριο, οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες, καθώς η αύξηση σε φρούτα και λαχανικά αντισταθμίστηκε από την πτώση σε ζάχαρη και κρέας.

 

Κατά 1,5% υποχώρησαν το 2016 οι τιμές των τροφίμων, σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πρόκειται για το πέμπτο διαδοχικό έτος, όπου καταγράφεται μείωση των τιμών.

Όσον αφορά τον Δεκέμβριο, οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες, καθώς η αύξηση σε φρούτα και λαχανικά αντισταθμίστηκε από την πτώση σε ζάχαρη και κρέας.

Ο μέσος δείκτης τροφίμων άλλωστε, ανήλθε στις 171,8 μονάδες έναντι 171,9 μονάδων τον Νοέμβριο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα